tiistai 27. lokakuuta 2015

Lukuvuosi 2015-2016 avattu ja Strasbourgin matkakertomusta!

Heippa hei!

Mulla on ilo startata Tallinnan Tallaajien tämä lukuvuosi otsikossa mainitun Strasbourgin matkakertomuksen muodossa. Yleisistä asioista kuitenkin sen verran, että vanhoista tutuista kirjoittajista jatkavat Iina ja Edi (joka liittyy seuraan joulun jälkeen). Uusina tuttavuuksina taas aloittavat lakipuolen ykkösvuoden opiskelija Enni ja IR-puolen Ida. He kuitenkin esittelevät itsensä tarkemmin omissa postauksissaan. Muuten meno jatkuu melkolailla samalla linjalla, kirjoitukset ilmestyvät tiistaisin jos ei mitään ihmeempiä tule. :)

Mutta sitten siihen Strasbourgin reissuun. Reissu oli siis koulumme tarjoama. Kesälomalla yksi päivä tuli sähköpostia, että olisi mahdollista hakea sinne ja totta kai sinne nyt piti hakea jos kerran reissuun oli mahdollisuudet päästä. Huippuunsa hiotun hakemuksen siivittämänä meidän luokalta lähtikin 4 neitokaista reissuun ja kokonaisuudessaan Ranskaan lähtijöitä oli 30, niin laki, IR kuin bisnespuoleltakin. Matka oli lokakuun alussa 4.-8.10. Koulun puolelta matkaseuraksi tarjottiin Dean's officen Archil ja IR-puolen opettaja David.

Koulun tarjoamaa laatuseuraa. 















Sunnuntai

Meidän matka alkoi sunnuntai aamuna laittoman aikaisin. Varsinkin kun takana oli lauantain 10 h työpäivä ja sunnuntaina herätyskello soi kolmen pintaan niin yöunet jäi melko vähäisiksi. Lento kohti Frankfurtia lähti 6:20 ja bussiyhteys kohti Strasbourgia lähti 11 pintaan. Koska reissut, joissa kaikki menee ihan putkeen ovat tylsiä, niin muutama ryhmästämme onnistui missaamaan Strasbourgin bussin. Onneksi hekin kuitenkin pääsivät perille pari tuntia muiden jälkeen. Porukka oli matkustamisen jälkeen hieman nuutunutta, mutta kuitenkin kaikki lähtivät vielä illalla päivällisen ja pienen tauon jälkeen keskustaan istuskelemaan parille. Hotellimme ei siis ollut aivan keskustassa vaan parin kymmenen minuutin bussimatkan päässä.



Maanantai

Aikataulumuutosten takia meillä ei ollut maanantaille mitään 'virallista' ohjelmaa, vaan käytimme päivän 'City Gamen' muodossa. Hauska tapahtuma, missä porukka jaettiin pienempiin ryhmiin ja lähdimme tutustumaan Strasbourgin keskustaan, vanhaan kaupunkiin ja itse kaupunkilaisiin. Viimeistää City Gamen kohdalla tuli kyllä kaikille selväksi että ranskalaiset eivät loista kielitaidollaan... Oma mielipiteeni kun sattuu olemaan se, että jos olet 20-35 vuotias niin voisi olettaa, että puhut edes auttavasti englantia.. mutta Ranska on Ranska... Kaupunki suunnistuksemme ikuistimme kuviin joita muutama alapuolella. :) Tässä päivässä oli mukavaa, että  tutustui hyvin uusiin ihmisiin.







Tiistai

Tiistaina oli ohjelmassa Euroopan Parlamementtiin tutustuminen. Ensimmäinen asia mihin kiinnitti Parlamenttiin päästyään huomiota oli sen koko. Rakennus oli valtava ja arkkitehtuurisesti vaikuttava. Jos ei muuta niin ainakin hienoja kuvia sen edessä sai :D Parlamentissa meillä oli mahdollisuus keskustella virolaisen europarlamentaarikon Urmas Paetin kanssa ja esittää hänellä kysymyksiä oikeastaan mistä vain mitä mieleen tuli. Päällimmäisinä aiheena oli ehkä ei niin yllättäen pakolaiskriisi ja myös Venäjän pakotteet. Pääsimme kuuntelemaan myös Parlamentin täysistuntoa. Kaiken kaikkiaan vierailu oli todella mielenkiintoinen.









Keskiviikko

Keskiviikolle oli suunniteltu vierailu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, mitä odotin eniten koko reissultamme. Ainoa huono puoli tässä vierailussa oli puoli kuuden herätys ja vaihteeksi oli taas vähän väsynyttä porukkaa liikenteessä :D mutta herääminen kyllä kannatti, käsiteltävänä oleva keissi oli ihan mielenkiintoinen, mutta vielä mielenkiintoisempi oli instituutio kokonaisuutena. Ja olihan siellä myös koko reissun nopein wifi. Sitä arjen luksusta.

aina on aikaa ottaa pikainen ECHR-selfie





Tuomioistuimessa käsitelty tapaus oli ohi ennen puolta päivää, joten loppupäivä oli sitten vapaata. Kävimme syömässä meidän luokan tyttöjen kanssa lounasta ja kierreltiin vähän vanhassa kaupunkissa. Neljän jälkeen suunnistimme kuitenkin jo takaisin hotellille ottamaan hiukan välilepoa ja valmistautumaan iltaan. Suurin osa porukasta oli lähdössä yhdessä illalla ulos, mutta me päätettiin mennä eka syömään rauhassa ja sitten suunnistaa vasta juhlimaan kunnolla.

Ja koska Tallinnasta ollaan niin ilta vedettiin sitten vähän pidemmän kaavan kautta. Joku tosin voisi kertoa, että miten on mahdollista, että koko kaupungista ei saa ruokaa viiden aikaan torstai aamuna?????


Torstai

Niin se torstai.... Huoneen luovutus oli 12 ja kun herää 11:30 toteamaan, että ainiin se self-check-in (joka piti hoitaa edellisiltana) on facebook ryhmämme mukaan nyt kaatunut.. hirveä paniikki, tavarat kasaan- sähläys vaikka samalla selvisikin, että Lufthansa hoitaa check-innin meidän kaikkien puolesta. Keskustaan päästyämme haettiin sellanen kolmen tunnin melko paha välikuolema Mäkkärissa ennen kuin bussi lähti taas kohti Frankfurtia.  Frankfurtissa nopea vaihto ja puolen yön jälkeen oltiinkiin jo takaisin Tallinnassa. Siitä sitten vain äkkiä kotiin nukkumaan, koska edessä oli taas kolme päivää töitä.

Joku viisas ihminen on sanonut, että silloin pitää nukkua kun nukuttaa. Tää kiteytti torstai päivän aika hyvin :D:D

Kaiken kaikkiaan reissu oli tosi onnistunut. Päätin kuitenkin loppuun vertailla hieman Tallinnaa ja Strasbourgia kaupunkeina toisiinsa:
- ravintolakaupunkina Strasbourg ei vakuuttanut, ainakaan opiskelijabudjetilla. Reissun parhaan aterian sain kun ostin paluumatkalla meidän lähtöportin edestä Frankfurtissa hodarin :D se kertokoon jotain . Tallinnassa taas jo parilla kympillä saa tosi hyvää ruokaa
- etäisyydet. Strasbourgissa tuntui, että joka paikkaan oli se 5 km matkaa ja käveltyä tuli paaaaaaljon. Tallinnassa taas kaikki on jotenkin lähempänä toisiaan.
- SÄÄ. Tässä kilpailussa Strasbourg vei voiton 100-0. Sitä tunnetta kun pärjäsi hame päällä ja ohuella nahkatakilla tai bleiserillä. Ja se isku vasten kasvoja kun tulet takaisin Tallinnaan ja olet lähdössä perjantai aamuna töihin ja lämpömittari näyttää plus neljää :))))))))) siinä sit hetken mietti, että onko tää nyt joku tosi huono vitsi.

Vaikka Strasbourg olikin kaunis kaupunki, niin täytyy sanoa, että en ehkä esim. lomareissulle sinne lähtisi uudestaan. Tietysti neljässä päivässä ehtii aika vähän kokea, mutta jotenkin kaupunkina se ei säväyttänyt ja oli kyllä mukava palata takaisin kotiin.





Meidän luokan tytöt: Janita, Amanda, Anna-Kaisa ja minä

Tällä hetkellä lakiopiskelijat viettävät lukulomaa ja lauantaina juhlitaan Tallinnan Suomalaisten Opiskelijoiden 10. vuosijuhlaa. Valmistautuminen niihin on hyvässä vauhdissa ja ensi viikolla Enniltä varmaan tuleekin kuvamateriaalia sieltä.


Syysterveisin ja palataan parin viikon päästä Tallinnan kauneudenhoitovinkkien tiimoilta asiaan, 
Tsau!
-Sara

PS. Koska en tykkää itse valokuvaamisesta niin postauksen kuvista kiitos Janita P., Amanda P., Satu T. ja Liisa R.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti