tiistai 31. maaliskuuta 2015

Aika rientää, täytyy lentää

Heippa taas!

Reilu kuukausi taas mennyt edellisestä kirjoittelukerrasta ja puolessa välissä semesteriä mennään, eli hurjaa vauhtia tuntuu tämä kevät etenevän! Tällä viikolla on lakipuolen reading week, mutta päätin jäädä kuitenkin Tallinnaan, kun suurin osa luokkalaisista suunnisti Suomeen. 

Maaliskuu meni kaiken kaikkiaan aivan super nopeasti, kun oli aika paljon koulujuttuja, mutta samalla myös joka viikko töitä muutamana päivänä viikossa. Lisäksi tähän kuukauteen mahtui lakipuolen ainejärjestön õiguksen-teemaviikko. Itsellä oli tuolla viikolla aika paljon töitä, mutta ehdin yritysvierailulle Suomen suurlähetystöön. yhteiselle illalliselle Pegasus-ravintolaan ja haalareiden tuunaustilaisuuteen koululla. Nyt kun vielä jaksais ommella ne joku päivä niin olis tosi kiva :D. Muita tapahtumia samalla viikolla olivat Superhero-sitsit, Legal Quiz ja lauantaina cocktailtilaisuus Butterfly Loungessa. Tosi kivoja tapahtumia oli kyllä, vaikkei kaikkiin ehtinytkään.

Töistä sen verran, että teen tosiaan promohommia Tallinkin laivoilla SP-Works-nimisen promootiofirman kautta. Oon tykänny töistä tosi paljon ja ne tuo kivaa vaihtelua koulun oheen. Lyhyt pinnaisille homma ei ehkä sovi kun välillä joutuu kuuntelemaan risteilyturistien elämänkertoja ja enemmän ja vähemmän kohteliaita kommentteja milloin mistäkin :D Mulle työ sopii, sillä puhetta maailmaan mahtuu ja oon tutustunut töiden kautta tosi kivoihin ihmisiin. Mukava lisä töissä on ollut myös se, että viron kieli on alkanut tarttua pikku hiljaa.  Puhuminen tökkii edelleen, mutta nykyään saa jo tosi hyvin selvää mitä muut puhuu.
 





















@ Reval Sport
Vapaa-ajan vietosta puheen ollen treenailuun Tallinnassa! Aikaisemmin Tiara on kirjoitellut lenkkeilystä Piritaan vievällä rantatiellä ja Christer mainitsi pyöräilyn iloista täällä. Itse en juokse kun bussipysäkille, pyöräilystä puhumattakaan :D Salilla on kiva käydä kun saa mennä oman aikataulun ja fiiliksen mukaan, joten sitä on tullut sitten harrastettua täälläkin. Suomalaisten opiskelijoiden keskuudessa  suosituimmat kuntosalit täällä ovat Reval Sport ja MyFitness. Itse käyn Revalilla ja mulle se on ainakin ollut tosi jees paikka. En tykkää oikeen käydä ryhmäliikunnassa enkä uimassa, mitkä kumpikin kuuluisivat jäsenyyteen, mutta ei se mitään. 30 päivän korttia on opiskelijoille tarjolla 43 ja 49 euron hintaan. Tosi hyvä juttu on myös se, että kortti on tosiaan 30 päiväksi ja uutta ei tarvitse ostaa heti edellisen päätyttyä eli ei oo periaatteessa sitoutunu mihinkään ja voi  pitää taukoja millon haluaa. Suomessa tuntui siltä, että kun liittyi jollekin kuntosalille, niin sen kanssa oltiin sitten naimisissa vähintään vuosi. MyFitnessillä on Tallinnassa useampia toimipisteitä, mutta suosituimpia suomalaisten kesken taitaa olla Virun ja Solaris-keskuksen. MyFitness on vähän kalliimpi, mutta sinnekin löytyy edullinen kortti, jolla voi käydä treenaamassa aamupäivisin. Jos vertaa Revalia ja MyFitnessiä, niin jälkimmäistä voisi sanoa ehkä vähän fiinimmäksi ja uudemmaksi. Toisaalta taas Revalilla on paremmat aukioloajat varsinkin viikonloppuisin (auki joka päivä 6-24).


Treenikulttuuri on Virossa vähän erilaista kun Suomessa ainakin naisten osalta :D on ihan ok tulla treenaamaan pelkissä urheilurintsikoissa ilman paitaa ja ei se treenaaminenkaan nyt niin välttämätöntä ole. Senkun istuu poikaystävän vieressä ja yrittää näyttää hyvältä ja olla hikoilematta... no mutta kukin tyylillään, eihän nuo ole multa mitään pois :D ainoo asia mihin hajoaa totaalisesti pää täällä on se, että virolaiset ei osaa laittaa tavaroita ja painoja takaisin paikoilleen, siinähän on sitten joku jättänyt sata kiloa smithiin ja mietit et onkohan toi nyt vapaa vai ei ja huoh. ja sit se järkyttyny ilme kun joku on palauttamassa painoja ja toteen että sen paikka ei nyt ole tossa :D jotenkin Suomessa tottunut, että ihan itsestään selvää, että painot on kokojärjestyksessä ja että niitä ei jätetä lojumaan mihin sattuu…

Loppuun pakko painostaa vielä ihanaa kasvisravintolaa, missä kävin tänään Lotan kanssa. Vegan V löytyy vanhasta kaupungista ja hinnat on tosi opiskelijaystävälliset. Pidän kasvisruuasta, mutta ainoo mitä osaan itse tehdä on kasvissosekeitto, niin oli kiva tänään maistella kaikkea uutta, suosittelen kyllä kaikille!

Vegan V (kuva Lotta M.)

Jotenkin hirveästi tekstiä, vaikka alkuun mietti, että onko tässä kuukauden aikana mitään nyt edes tapahtunut! Seuraavan kerran kun kirjoittelen, niin täällä kärsitään todennäköisesti alkavaa paniikkia kasautuvista lopputöistä ja samaan aikaan odotellaan kesää ;) Tsau!

-Sara




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti