tiistai 12. joulukuuta 2017

Vuosijuhlat 2017

Moikka ja hyvää alkanutta joulukuuta!


Ja terveisiä pimeästä ja loskaisesta Tallinnasta. Vähiin käy ennen kuin loppuu – enää viikon verran koulua jäljellä ennen joululomaa!
Vaikka loppukokeet ja deadlinet painaa pahasti päälle, halusin tulla vielä kertomaan viime viikonlopun vuosijuhlista. Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat ry (TSOJ) järjestää joka vuosi Suomalaisille opiskelijoille tarkoitetun iltajuhlan, joka sisältää muun muassa kolmen ruokalajin illallisen sekä privaattijatkot. Lisäjuhlavuutta ei tarvinnut kaukaa hakea, sillä vain pari päivää aikaisemmin oltiin juhlittu Suomen itsenäisyyttä. Virolaiset olivat muuten kivasti muistaneet 100-vuotiasta Suomea, esimerkiksi koulussa oli kakkukahvitarjoilut ja myöhemmin illalla Tallinnan kaupungin järjestämä upea ilotulitus.


Vuosijuhlien pukukoodina on pitkä iltapuku, joten heti kun sain tiedon juhlille pääsystä, alkoi mekon metsästys. Tallinnassa ei ole liikaa mekkokauppoja, joten päädyin tilamaan omani netistä. Kokovalinta meni onneksi nappiin ja sain lyhennettyä helman sopivaksi juuri ennen juhlia. Suosittelen kuitenkin hoitamaan mekkoasiat hieman aikaisemmin kuin kaksi päivää ennen, ei tuntunut hauskalta juosta ympäri kaupunkia etsimässä ompelijaa.. :D
Hiukset kävin suosiolla laittamassa kampaajalla. Vaikka emme puhuneet parturin kanssa sanakaan yhteistä kieltä, olin todella tyytyväinen lopputulokseen! Hintakin oli puolet siitä mitä Suomessa saa maksaa tunnin juhlakampauksesta, joten suosittelen lämpimästi jos jollain on yhtä heikot kampaajataidot kuin allekirjoittaneella.





Ilta alkoi perusteellisella panostuksella ulkonäköön -oli ihanaa laittautua pitkästä aikaa oikein kunnolla! Ennen varsinaista iltajuhlaa kokoonnuimme kaveriporukalla yhteen fiilistelemään ja samalla napattiin muutama valokuva (vielä kun oltiin edustavia). Itse iltajuhla koostui yhteislauluista, hyvästä ruoasta, puheista sekä musiikkiesityksistä. Virallisen osuuden jälkeen oli aika siirtyä jatkoille, jossa meno jatkui vähintään yhtä hauskana. Kaiken kruunasi sunnuntaiaamun Silliaamiainen, jonne kaikki edellisillan selviytyjät (kyllä, minä myös!!) kokoontuivat syömään pizzaa.




Kokonaisuudessaan ilta oli aivan ihana ja hyvin järjestetty – kiitos TSOJ!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti