tiistai 28. maaliskuuta 2017

Opiskelijan arkea Tallinnassa

Tere päevast!

Kevät on jo pitkällä ja viime sunnuntaina kellotkin siirrettiin kesäaikaan. Huomaa, että viime päivien aurinkoinen sää on todella vaikuttanut mielialaan (vaikkakin täällä on ollut todella sateista). Maaliskuu on ollut koulun osalta todella kiireinen ja sama jatkuu vielä koko huhtikuun. Maailman uskonnot sekä kansainvälisen ekonomian kurssit meillä jo loppuivat, eli parit kurssit on jo DONE. Kuten aikaisemmin kerroin, meidän tulee kirjoittaa noin 25 sivun tutkimuspaperit nyt keväällä ja se onkin työllistänyt aikalailla.Muutama viikko sitten osallistuin pitkästä aikaa Tallinnan Suomalaisten opiskelijapippaloihin, kun TSOJ järjesti vuotuisen Pub Crawlin, Vana Toomaksen. Kavereiden kanssa kerättiin ryhmä kasaan, vedettiin haalarit päälle ja lähdettiin vanhaan kaupunkiin keräämään leimoja baareista. Jatkot oli järkätty uuteen Laboriin Hollywoodin vieressä, mutta jostain kumman syystä kaikki löysivät itsensä lopulta MYNTISTÄ.Yliopistolla on ollut erilaista tapahtumaa. Luennoilla on käynyt vierailevia luennoitsijoita, kuten Viron Puolan suurlähettiläs Robert Filipczak sekä Viron ulkoministeri Sven Mikser. Aiheina oli muun muassa Viron suhteet muihin maihin. Meille IR-opiskelijoille järjestettiin myös poliittinen väittelytapahtuma, johon en itse päässyt osallistumaan. Eiköhän näitä ole kuitenkin tulossa lisää 😊 Viime viikolla Suomen lehdistöä oli vierailemassa yliopistolla, varmasti kivoja juttuja tulossa.
Mainitsin aikaisemmin tulevan kesän työharjoittelustani New Yorkissa. Sain muutama päivä sitten vahvistuksen tulevasta asunnostani, jonka jaan suomalaisen tytön kanssa. Tämä alkaa pikkuhiljaa tuntua todellisemmalta mitä lähemmäs kesää tullaan. Työviisumini on vielä vähän vaiheessa, mutta todennäköisesti saan senkin hoidettua huhtikuun aikana. Sitten olisi kaikki aikalailla valmista Nykiä varten!


Nyt vain hirveä tsemppi päälle, jotta saan kaikki kouluhommat kunnialla hoidettua, sillä en ole tenttejä täällä kesäkuussa uusimassa. Kuten todettu, arki täällä kuluu aikalailla koulutöitä paiskiessa, mutta onneksi ihanat ystävät ovat tasapainoittamassa touhua :)

Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti