tiistai 18. lokakuuta 2016

Woopwoop uusi semester alkoi!

Nyt kun syksy on mukavasti saatu käyntiin ja ensimmäiset alkuriennot on juhlittu, on aika saada tämäkin blogi taas toimimaan!

Eli hei olen Emmi, 22-vuotias toisen vuoden lakiopiskelija TTUlta. Tallinnassa asumiseen olen jo tottunut ja paikat on tullut tutuiksi. Silti yhä vuoden jälkeen tuntuu että Tallinnasta oppii aina jotain uutta. Asun Kristiinessä väliaikaisen kämppikseni ja hänen kissansa kanssa pienessä kaksiossa. Olemme molemmat lähdössä ensi kevätlukukaudeksi vaihtoon, joten puolen vuoden kämppiselolla saa hyvin säästettyä taskurahaa keväälle; ts kämppikseni vuokrasopimusta ei voinut jatkaa puolta vuotta ja hän jäi asunnottomaksi. Tulen siis postailemaan kuulumisia Italiasta ensi keväänä!

Vaihtoprosessi on ollut yllättävän helppo alun paperihelvetin jälkeen. Kaikki on tehty sähköisesti, ainoastaan kopiot hakupapereista piti lähettää postitse. Vaihtokouluja lakipuolelle ei ollut monia, kuitenkin niin että jokainen hakija pääsi vaihtoon. Itse katsoin vain Euroopan yliopistoja, ja tiesin itse asiassa etukäteen maan jonne haluan lähteä. Italiassa ja Espanjassa koulut olivat suosittuja, wonder why, mutta englannin kielistä opetusta ei joka koulu tarjonnut. Itse valitsin vaihtoyliopistoni sen mukaan, että se on Italiassa sekä opetuskieli on (ainakin papereiden mukaan) englanti. Itse olen lukiossa kolme italian kurssia lukenut, sekä kesällä kävin verestämässä taitojani Helsingin avoimessa yliopistossa. Toisin sanoen osaan tilata lasin viiniä italiaksi, ja ajattelin tällä taidolla elää puoli vuotta. Yliopistoni on Libera Università Internazionale  degli Studi Sociali Guido Carli eli LUISS, se sijaitsee Roomassa keskustan tuntumassa ja on yksityinen yliopisto Italiassa. Tulen toivottavasti asumaan koulun tarjoamissa huoneistoissa/huoneessa, tämä selviää sitten lähempänä. Hintataso asumisen suhteen tulee nousemaan, kun nykyisestä asunnosta maksamme yht. 390€+ kommunaalit. Kirjoitan vielä lisää hakuprosessista tänne.

Olen Vantaalta kotoisin ja käyn usein Suomessa äidin ruokittavana, sekä töissä. Työskentelen extraajana baareissa ja yökerhoissa, joten saan valita työvuoroni itse; voin siis pitää kk loman tai käydä töissä jatkuvasti. Kuitenkin opintotuet eivät ole päätähuimaavia, vaikka Tallinnassa elämmekin. Pidän myös työstäni sekä siitä että minulla on hyvä syy mennä kotiin kun elämä Tallinnassa käy liian rajuksi. Palkka on myös hyvin erilainen Suomessa kuin Virossa, siksi laivamatkat eivät tunnu liian suurelta hankinnalta. Opiskelu Tallinnassa pitää minut lähempänä ystäviäni ja perhettä Vantaalla, kuin esimerkiksi opiskelu Rovaniemellä.

Suomalaisia opiskelijoita on Tallinnassa jo satoja ja usein opiskelijapippalot ovatkin aika suomipainotteisia. Tulevana lauantaina on Tallinnan Suomalaiset Opiskelijat järjestön vuosijuhla, joka tarkoittaa mekkoja ja korkeita korkoja. Osalle tytöistä tämä tarkoittaa ihanaa prinsessapäivää mutta itse koen tämän suurena paniikkina. Onneksi kämppikseni toimii myös kampaajan roolissa oikein hyvin joten yksi huoli vähemmän. Viime vuonna juhlat olivat todella hauskat ja ilta oikein muistorikas enkä usko että tänäkään vuonna tule olemaan tylsää!

Järjestötoiminta on Tallinnassa vielä aika nuorta verrattuna Suomeen, mutta se jättää hyvin tilaa uusille perinteille ja mahdollisuuksille. Itse olen ollut tämän vuoden lakijärjestömme Õigus hallituksessa tapahtumavastaavan paikalla Ennin kanssa. Vaikka työtä onkin ollut paljon ja monta tuntia on mennyt pieneen näpräilyyn ja suunnitteluun, en vaihtaisi tätä ”työtä” pois! On saanut vaikuttaa moneen asiaan ja ollut tietoinen monesta uudesta ja kivasta ennen muita. Viime keväänä järjestimme Õiguksen ensimmäiset omat vuosijuhlat, jotka olivat huippu onnistuneet! Juhlat olivat pienet mutta sitäkin hauskemmat, ja toivon että nämä pippalot saataisiin uudelleen ensi keväänä. Itsehän en aio hakea hallitukseen uudelleen kun puolet ajasta olisin vaihdossa, ensi syksynä aion kuitenkin toimia aktiivijäsenenä ja olla taas mukana kaikessa.

Ensi viikolla lakiopiskelijoilla on reading week, joka tarkoittaa vapaata koulusta monien kotitehtävien kanssa. Itse ajattelin panostaa tänä vuonna oikeasti kouluun, enkä lähteä lomailemaan Suomeen tai ulkomaille, onneksi Suomi-kaverit saapuvat turistivierailulle loppuviikosta! 

Kuvia viime vuoden vuosijuhlista







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti