torstai 28. huhtikuuta 2016

Häid maipühi!

Tere,

Kevät jo tähän saakka on ollut todella kiireinen. En ole ehtinyt olemaan Suomessa kuin muutamia satunnaisia päiviä. Arkeani on täyttänyt luentojen lisäksi isossa roolissa myös työt.

Näkymä Linda Linen ikkunasta Helsingin Eteläsatamassa.

Tallinnan kevääseen on mahtunut joitakin mahtavia aurinkoisia päiviä, joista yksi oli juuri eilen. Tänään sen sijaan on ollut jälleen viileää ja sateista...
Kadriorun puisto kevätauringossa.

Politsei Park.


Tallinna on kaunis, vaikka taivas on harmaa (Piritan rantatie).
Töiden ja koulun lisäksi olen treenaillut elämäni ensimmäiselle puolimaratonille. Tallinn City Trail järjestetään 21.5., ja startti juoksulle tapahtuu Piritan urheilukeskuksesta. Puolimaratonin lisäksi on mahdollisuus juosta myös 8 kilometriä vaihtelevissa Tallinnan maisemissa.

Vähän erilaisempi näyteikkuna Tatari -kadulla.

Muutama viikko sitten järjestettiin Õigus-viikko, josta myös Enni kirjoitti viime postauksessaan. Lisäksi viime viikoilta mieleen on erityisesti jäänyt yliopistollamme pidetty Euroopan lakikoulujen johtajan ja Lausannen yliopiston professorin mielenkiintoinen luento, sekä vierailu NJORD lakitoimistoon. Molemmat toivat paljon uusia ajatuksia ja tietoutta siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu kansainvälisessä oikeustieteessä. Sveitsiläisen professorin luento keskittyi ajatuksiin siitä, millaisia uusia kauppasopimuksia EU tulee tulevaisuudessa tekemään ulkovaltojen (esimerkiksi Yhdysvaltojen) kanssa. NJORD:in lakitoimistovierailulla saimme firman esittelyn lisäksi luennon aiheesta, miten moderni teknologia on muuttanut ja tulee muuttamaan lakimiehen ammattia.

Menossa Õigus -viikon illalliselle Estonian Burger Factoryyn.

Tallinnan ehkä herkullisimpia ranskiksia ja burgereita syömässä (Estonian Burger Factory sijaitsee osoitteessa: Pärnu mnt 41a).

Õiguksen ensimmäiset vuosijuhlat 2.4.2016 Von Stackelberg -hotellissa.
Enää on jäljellä viimeinen kuukausi, ja ainakin kohdallani se tulee olemaan työntäyteisempi kuin aiemmat. Aion jakaa loppukokeita mahdollisimman laajalle aikavälille, ja tehdä useamman myös kesäkuussa. Tämä järjestyy helposti, sillä olen myös kesän töissä Tallinnassa. Vielä on ehkä vähän aikaista suunnitella ensi kesää, (vaikka tekisikin mieli!) mutta alustavasti olen luvannut itselleni tutustua muihinkin Viron kaupunkeihin, sekä ehkä poiketa myös Riikassa. Kesästä on ihana unelmoida nyt kiireen keskellä - ihan ensiksi kuitenkin hauskaa Vappua! Myös Tallinnan opiskelijajärjestöt NESU, Õigus ja ILG pystyttävät telttansa Ullanlinnanmäelle. Valitettavasti itse en sinne tänä vuonna töitteni takia pääse. Uskon kuitenkin, että tunnelma tulee olemaan taas huippu!



Hymy suussa kevään loppuun!





-Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti