perjantai 2. toukokuuta 2014

Hyvää vappua!

Hyvää vappua!

Opiskelijoiden juhla Vappu alkaa olla jo vietetty (vaikka jotkuthan varmaan jatkavat vielä vklopunkin yli) ja kohta täytyy alkaa keskittymään toukokuuhun ja koulujuttuihin. Virossa vietetään vappua ja 1.5. on vapaa päivä niinkuin Suomessakin, mutta jos kunnon opiskelijavappu kiinnostaa kannattaa suunnata Suomeen. Meillä Tallinnan opiskelijoilla on myös haalarit, joten sulaudumme Suomessa opiskelijoiden joukkoon helposti! Koska vappu ei Virossa ole niin iso juttu kuin Suomessa, NESUkin järjesti eilen vappupiknikin perinteisesti Kaivarissa, Helsingissä.

Kevät on jo pitkällä ja semesteri alkaa lähestyä loppua. Kevät menee aina paljon nopeammin kuin syksy, ja varsinkin nyt on ollut ihanaa koska Tallinnassa on ollut kevät jo monta monta viikkoa. Aika helpolla on koulun suhteen päässyt ensimmäiset kuukaudet, mutta toukokuu tuleekin sitten olemaan aikamoista pänttäystä. Tenttiaika lähestyy....mutta sen jälkeen pääseekin hyvin ansaitulle 3kk kesälomalle!

Mulla oli tarkoitus myös kertoa noista laivayhtiöistä, koska itse niitä käytän yleensä monta kertaa kuukaudessa. Huhtikuussakin on tullut matkustettua lähes joka viikko. Tiara kuitenki kerkesi ensiksi ja kertoi kaiken oleellisen. Harmillista tosiaan on, että ihanista ihanin Linda Line on kallistanut matkojaan reilusti ja enää edes opiskelijat eivät pääse edullisesti. Ainut tapa päästä halvalla on sarjalippu! Niitä myydään aina tasaisin väliajoin alennushinnoilla ja silloin yhden matkan hinnaksi tulee alle 20 euroa. Mä oon ostanu sellasen kortin joka kerta kun niitä on ollut myynnissä ja tälläkin hetkellä taitaa olla pari korttia lompakossa. Korttien hamstraaminen ei haittaa, koska ne ovat 2 vuotta voimassa, joten kyllä se 10 matkaa tulee helposti tehtyä siinä ajassa jos vähänkin enemmän tulee käytyä Suomessa. Suosittelen myös kaikkien mahdollisten klubikorttien hankkimista jos täällä opiskelee. Laivojen kortit eivät yleensä maksa mitään ja niiden avulla voi saada hyviäkin etuja. Mahdollista on hankkia sekä Suomen että Viron kanta-asiakaskortit ja saada etuja molempien kautta.

Mutta joo, se laivoista. Itse oon käyttäny niin paljon aikaa (ja rahaa) laivassa istumiseen, että välillä hirvittää. Laivamatkat suurimmaksi osaksi on tosi tylsiä, koska netti ei yleensä toimi kauhean hyvin keskellä merta...Viimeksi tiistaina jouduin turvautumaan ilman nettiä toimivaan, koneessa valmiiksi olevaan Spider-pasianssi peliin... :D

Huhtikuun puolessa välissä järjestimme ensimmäistä kertaa Õigus weekin, joka ylitti kyllä odotukset! Õigus weekillä tarjottiin ma-to ohjelmaa opiskelijoille normaalien luentojen lisäksi. Ohjelmassa oli mm. elokuvailta, haalareiden tuunausta, yritysvierailu ja koktaililta. Hauskaa oli ja tarkoitus on tehdä tästä viikosta perinne ja laajentaa ohjelmatarjontaa vuosi vuodelta.

Õigus coctail evening


Viime tiistaina halukkailla lakiopiskelijoilla oli myös mahdollisuus päästä mukaan Tartuun kun vierailimme Viron korkeimmassa oikeudessa. Matka oli mielenkiintoinen ja oikein onnistunut ja illallistimme myös paikallisten lakiopiskelijoiden kanssa luoden suhteita tulevaisuutta varten. Tartuun ei Tallinnasta kestä kuin pari tuntia, joten päivämatkan voi tehdä ihan helposti vaikka bussilla. 

Opiskelijoita istumassa Viron korkeimman oikeuden istuntosalissa

Nyt täytyy palata research paperin pariin. Tällasia päiviä tulee olemaan koko toukokuu täynnä, mutta ehkäpä tässä jaksaa kuukauden tsempata. Mä oon ite yleensä sellanen, että jätän kaiken ihan viime tinkaan ja luultavasti nytkin käy samalla tavalla. Ulkona alkoi nimittäin just paistamaan aurinko, joten ehkäpä tää research paper voi odottaa vielä hetken....

Aurinkoista toukokuuta!

-Tua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti