torstai 5. huhtikuuta 2018

Keväisiä kuulumisia ja sananen ainejärjestöistä

Moi taas!

Viime kirjoituskerrasta kuluneet viikot ovat menneet midtermeihin valmistautumisessa ja tänään oli viimeisen kokeen vuoro. Nyt voikin hengähtää hetkeksi ennen kevään finalseja ja tadaa, ensimmäinen yliopistovuosi on jo ohitse! Time flies when you're having fun ja mitä näitä kliseitä nyt onkaan.




Ahkeran opiskelun lomassa on hyvä saada vähän muuta ajateltavaa ja kaikeksi onneksi meillä täällä Tallinnassa on ihanat ainejärjestöt, jotka jaksavat järjestää opiskelijoille menoa! Maaliskuun puolella sitsattiin NESUn toimesta kiky-sitseillä, jonne oli saapunut mukavasti väkeä myös Suomen puolelta. Muistin virkistämiseksi, NESU (Nordic Economic Student Union) on siis pohjoismaiden + Viron kauppatieteilijöiden oma ainejärjestö, joka järjestää niin paikallisille opiskelijoille kuin myös ulkopaikkakuntalaisille jäsenilleen kaikkea kivaa toimintaa. Sitsien ja hengailuiltojen lisäksi repertuaariin kuuluu syksyisin ja keväisin järjestettävä viiko mittainen NESU Conference, joka sisältää sitsausta, presiksiä, ”keissejä” ja kaiken kruunaa fancyt iltajuhlat. Conferencen järjestöisäntä/kaupunki vaihtuu aina joka kerta ja viime syksynä oli NESU Tallinnan vuoro ja pari viikkoa sitten tapahtuma järjestettiin Helsingissä. Itse en tänä vuonna päässyt osallistumaan, mutta sen sijaan tarkoituksena olisi lähteä vierailemaan Nesu-Boomin sitseille Tampereelle tämän kuun lopussa!

Aina samat maisemakuvat + opiskelua.. ehkä ensi kerralla jotain muutakin :D

Tallinnan pääkirjastolle isot suositukset, kivan rauhallinen paikka opiskella eikä tarvitse vapaapäivänä raahautua koululle asti lukemaan 


Lakiopiskelijoiden ainejärjestömme Õigus (ILG:tä unohtamatta mutta siitä lisää joskus toiste) on täyttänyt kuluvan viikon monipuolisella ohjelmalla, vuosijuhlia unohtamatta. Kannattaa tsekata Alwarin edellinen postaus, josta näkee tarkemman ohjelman. Jonnekin on vielä tilaa, joten suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan, vaikka laki ei olisikaan pääaineena.
 Sitten on vielä meidät suomalaiset opiskelijat yhdistävä TSOJ, jonka perinteinen Vana Toomas-baarijuoksu juostiin viime viikolla. Ideana oli siis kiertää Tallinnan baareja appro-tyyppisesti, eli juomaa vastaan sai leiman passiin ja nopeiten tarpeeksi leimoja kerännyt tiimi voitti. Meidän joukkueen vahvuus ei todellakaan ollut nopeus, sillä nälkä iski kesken kierroksen ja karaokebaarista ei voinut lähteä ennen kuin vakkaribiisit oli vedetty :D hauskaa kuitenkin oli!




Tarinan opetus: Opiskelkaa, mutta älkää pilatko elämäänne. Olkaamme iloisia ainejärjestöjen toiminnasta ja osallistutaan tapahtumiin, harvemmin jälkeenpäin kaduttaa!


-Helka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti