keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Tunnelmia Tallinnasta ensimmäisen vuoden jälkeen

Heippa!
TTU:n SOC- rakennus ilta-auringossa

Piti kirjoitella jo tuossa viime viikon puolella, mutta pienet työ- ja koulukiireet menivät edelle :)

Kirjoittelin viime kerralla, että tällä hetkellä kärsitään paniikkia koulutöiden suhteen, mutta aika hyvin tässä alkaa olla hommat taputeltu. Yksi koe tällä viikolla, kaksi ensi viikolla ja sitten kesäkuun ensimmäiselle viikolle vielä yksi koe ja lopputyö niin ensimmäinen vuosi on sitten siinä :) Nyt alkaa olla mukavan rento olo jo, huhtikuussa ja toukokuun alussa piti palauttaa pari isompaa projektia, mitkä tuli perinteitä noudattaen aloitettua ihan viime tingassa ja ne meni sitten vähän yötöiksi ja stressasi. Kivasti kaverit kyllä jeesas niiden kanssa kun olin vähän avuton välillä hehe. Tällä hetkellä on kaksi kurssia suoritettu kokonaan eli psykologia ja viron jatkokurssi. Muutenkaan ei ole enää tunteja jäljellä niin vapaa-aikaa on kivasti (varsinkin kun on kipeenä vaihteeksi).
Vapauden aukiolla löytyi
orvokkeja jo viime kuun alussa :)
Näkymät Reval-kuntokeskuksen
takapihalta

























Vapun aaton tunnelmia
Vapaa-ajan osalta tähän reiluun kuukauteen mahtui viikon reissu Jyväskylään. Siellä sai kokea koko kevään hienouden ihanan, lämpimän auringon paisteen muodossa ja toisaalta ajella lumimyrskyssä 70 kilometriä kesärenkailla. Mukavin osuus oli tietysti kun sai nähdä taas kaikkia rakkaita ihmisiä pitkästä aikaa.


Vapun tunnelmia <3



Ihana aurinkoinen Tallinna :)

Hurjan nopeesti tää ensimmäinen kouluvuosi Tallinnassa kyllä meni. Joulun alla mietin, että muistan vieläkin sen kun tulin Tallinnaan ekan kerran yksin ja kyllä se vieläkin on hyvin muistissa. Paljon on sattunut ja tapahtunut tässä viimeisen kymmenen kuukauden aikana ja mulle itselle tää ollut ainakin tosi positiivinen kokemus. Oon oppinut paljon uusia asioita elämän vähän joka osa-alueella, löytänyt kivan työpaikan ja ennen kaikkee kaupungin jossa viihdyn tosi hyvin. Oon ollut myös tosi tyytyväinen siihen kuinka paljon kielitaito on kehittynyt, ainakin omasta mielestä. Kyllä se suomiaksentti puheesta edelleen kivasti kuuluu, mutta toisaalta englanti ei ole enää sellainen selviytymiskieli mitä se oli vielä syksyllä. Nyt sitä saa suustaan jo nopeammissakin tilanteissa jotain semifiksua.
Työniloa @BalticQueen


Suurin osa Tallinnan suomalaisista suunnistaa kesäkuun alussa viimeistään Suomea kohti kesätöiden tai ihan lomailun parissa, mutta mä jään viettämään kesän tänne.  Ajattelin jo aiemmin keväällä, että olisi mukava viettää vähän rennompi kesä, kun viime kesänä en viettänyt lomaa oikeastaan ollenkaan. Tallinnassa mulla on kuitenkin töitä edelleen muutamana päivänä viikossa, niin omaa aikaakin sitten jää mukavasti. J.

Saa nähdä ketkä kirjoittelee ensi syksynä täällä, jatkanko minä vai onko uudet naamat sitä en osaa sanoa yhtään. Joka tapauksessa toivotan kaikille tsempit semesterin viimeisiin viikkoihin ja ihanaa kesää! :)

-Sara

maanantai 4. toukokuuta 2015

Kandistressiä, kirppistelyä ja tulevaisuuden suunnitelmia


Moikka!


Onkin mennyt tovi siitä kun oon viimeks tänne kirjottanut, tässä on ollut sen verran haipakkaa, ettei ole ehtinyt miettiä blogiapostauksia yhtään :D mutta nyt!



Mun osalta alkaa opiskelijaelämä Tallinnassa vedellä viimesiään, muutan toukokuun lopussa takaisin Suomeen. Tai siis ainakin vien mun tavarat Suomeen, ite en taida malttaa sinne ihan vielä jäädä. Monet mun opiskelukavereista muutti jo maaliskuun tienoolla pois täältä, sillä silloin loppui tän kevään kurssit. Totesin kuitenkin, että saan paljon paremmin kandia kirjotettua täältä käsin kuin suomesta, joten päätin lymyillä täällä loppuun saakka.



Tätä Talsu-kotia tulee kyllä ikävä:)
Kandin palautuspäivä on toukokuun lopussa ja sen suunnitelun ja toteutuksen ympärillä onkin nyt pyörinyt iso osa ajasta. Sanotaan vaikka niin, että en mä taaskaan ainakaan ajoissa ole. Mutta mun aihe on tosi kiinnostava, niin ei oo kirjottaminen ihan niin pakkopullaa, kun kouluhommissa yleensä.



Mahtava uutinen tuli myös hiljattain kun sain ruotsista, Lundin yliopistosta tiedon, että siellä on mulle maisteripaikka linjalla International Marketing and Brand Management. Jes!!!!!

Call me crazy, mutta päätin kuitenkin, että en halua nyt heti jatkaa maisteriopintoihin kun täältä pääsen, vaan pidän välivuoden ja lähden vähän reissailemaan ja teen töitä. Sit on kiva palata taas uudella energialla ja motivoituneena koulunpenkille. Mielenkiintoinen työpaikkakin on jo varmistunut kesäkuun alusta lähtien, joten innolla odotan uusia haasteita.



Tässä oon pikkuhiljaa alkanut käymään läpi tavaroita mun kämpästä ja sainkin perattua ihan hirveen läjän mun vaatteista pois. Niitä tuli niin paljon että en viittiny suoraan heittää pois vaan euronkuvat silmissä raahasin niitä täällä Tallinnassa olevalle itsepalvelukirppikselle nimeltään Pop Kirbubutiik. Ai että miten kätevää! Varasin sieltä niin sanotun “boxin”, roudasin pari matkalaukullista vaatteita sinne, hinnoittelin ne ja kävin parin viikon päästä korjaamassa rahat taskuun. Loput vaatteet, mitkä ei menneet kaupaksi, jätin liikeeseen ja he lupasivat toimittaa ne eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Jos pyörii Tallinnassa ja second hand/kirppis -ostokset kiinnostaa, niin suosittelen käymään Popissa, se on vielä aivan keskustassa vain muutaman minuutin kävelyn päässä Virusta.



Kirppisboxi
Pop Kirbubutiik


 Loppuun on pakko vielä sanoa, että nää kuluneet 3 vuotta Tallinnassa on menny ihan älyttömän nopeesti ja oon viihtynyt Tallinnassa tosi hyvin! Oon niin onnellinen, että tulin tänne. Täältä on tarttunu mukaan tosi mahtavia ystäviä ja oon oppinut paljon uutta koulussa ja koulun ulkopuolella. Pikkusen erilainen oli se mimmi, joka tänne lampsi kolmevuotta sitten kimpsuineen ja kampsuineen, kuin se, joka täältä nyt lähtee. Allekirjotan kyllä sen väitteen, että opiskeluaika on yksi elämän parhaista vaiheista, jos siihen suhtautuu oikealla lailla!



Ei tässä kummempia, luultavasti tää on mun osalta viimenen postaus Tallinnan Tallaajiin, joten iso kiitos ja kumarrus kaikille jotka on jaksanut mun juttuja täältä väijyä! Ja kiitos myös niille, jotka on mun kanssa Tallinnan katuja tallailleet!

Iloinen melkeen kauppiskandi!


Ihan mahtavaa ovella kolkuttelevaa kesää kaikille! :)



Terkuin, Tiara