tiistai 24. helmikuuta 2015

Kevad tervitused!


Heipä hei,

Toista lukukautta on mennyt jo kolme viikkoa, uskomatonta! Ja hyvä fiilis on ollut tähän saakka!
 
 

Tallinnan aurinkoiset kadut.
Tiesittekö muuten, että tänään vietetään Viron itsenäisyyspäivää? Tämän kansallisen juhlapäivän kunniaksi luentoja ei pidetä. Olenkin tällä hetkellä viettämässä tavallista pidempää viikonloppua Suomessa. Koulutöitä näinäkin vapaapäivinä on tosin joutunut tekemään, kun parin kurssin tehtävien deadlinet olivat nyt sunnuntaina ja maanantaina.

Tähän kolmeen viikkoon on mahtunut jo useampikin pienempi palautettava kurssiprojekti. Ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelijalle suunnitellut kurssit sisältävätkin tänä keväänä paljon kirjoitettavia töitä. Hommia on siis tiedossa koko lukukaudelle tasaisesti isojen loppukokeiden sijaan. Lukujärjestyksessä meillä on kaksi vapaata päivää keskellä viikkoa, joista toisen olen täyttänyt saksan ja venäjän alkeiskursseilla. On ollut virkistävää saada erilaista opiskeltavaa lakikurssien väliin. Lisäksi olen ottanut yhden kakkosvuoden kurssin hyppytuntien ajaksi. Tähän saakka kaikki aineet ovat tuntuneet suoritettavissa olevilta, ja osa erityisen kiinnostavilta sekä motivoivilta.
Ympäristöoikeus on yksi tämän kevään haasteista.
Entä mitä muuta olen ehtinyt tekemään helmikuussa? Ystävänpäivänä Õigus järjesti fiinit Masquerade partyt upeassa Tööandjate majassa Vanhassa kaupungissa. Oli ihana päästä taas laittautumaan vähän enemmän ja ilta oli muutoinkin tosi onnistunut. Itselleni kyseisenlainen maski päällä juhliminen oli aivan ainutkertainen kokemus tähän saakka. Heti maaliskuussa on tulossa myös parit sitsit jännillä teemoilla sekä Õiguksen teemaviikko lakiopiskelijoille.


Juhlatunnelmia Tööandjate majasta.
Lisäksi olen käynyt ensimmäistä kertaa elämässäni boulderoimassa Tallinnan uudessa Ronimisministeerium keskuksessa muutaman muun ensimmäisen vuoden oikkarin kanssa (paikka sijaitsee osoitteessa Tartu mnt 80E). Sen verran hauskalta laji tuntui, että aion ehdottomasti mennä kiipeilemään myöhemminkin. Etsinnässä on ollut myös kuntosali. Hyviä ja Suomeen verrattuna hinnaltaan suht edullisia on kuulemma useampia keskustan alueella.
Yksi syy kuntosalikortin hankintaan. Taivaallista tiramisukakkua saa Kehrwiederistä
Vanhasta kaupungista (Saiakang 1).
Uuden lukukauden on saanut aloittaa paljon rennommilla mielin kuin viime syksyn, jolloin aikaa meni myös uuteen ympäristöön tottumiseen ja kaikkiin järjestelyihin. Nyt onkin voinut heti alusta paremmin keskittyä opiskeluihin ja on jopa pystynyt varovaisesti suunnittelemaan tulevaa. Olen alkanut harkitsemaan vakavasti vaihtoon lähtemistä johonkin päin Eurooppaa. Vielä kuitenkin on vaikea sanoa esimerkiksi, mikä tulee olemaan suuntaukseni lakialalla tai, missä maisterini suoritan. Luottavaisin mielin täytynee uskoa, että oma juttu vähitellen löytyy.  


Kevättä Kadriorgista.
 
Lopuksi vielä: Hyvää itsenäisyyspäivää Viro! Huomenna suuntaa laiva taas kohti Tallinnaa.

-Iina 
 
 
 

tiistai 17. helmikuuta 2015

Vanha kaupunki ja uudet kujeet



THE Oldtown.


Heipparallaa!

Lomat on taas lomailtu ja se tarkottaa mun kohdalla sitä et (toivon mukaan) viimenen kevät startannut talsussa! Aina pitää noi sulut laittaa koska mikäänhän ei oo varmaa ennenkä on Thesis ja kurssit oikeesti valmiina :D mut ainakin voiton puolella ollaan kurssien osalta, eikä se maailma kaadu vaikka ens syksyyn vielä meniskin.

Viimeisen kevään kurssit on lähinnä pääaineopintoja eli mulla pelkkää markkinointia vihdoinkin!  Tässä samalla pitäiskin sitte alkaa nakuttelemaan lopputyötä eli Thesistä, se on 30-40 sivua pitkä tutkielma, johon sisältyy kaksi Research Paperia eli aiheeseen liittyvää tutkimusta.  Aihehan on täysin vapaa, ainoa edellytys on, että se liittyy jotenkin pääaineopintoihin. Aihe pitää kuitenkin hyväksyttää valvojalla ja tekstin täytyy olla akateemista.
Mulla on jo aihe kirkkaana mielessä eli seuraava askel on alkaa suunnittelemaan sisältöä ja tutkimuksia. Onneksi Thesiksen palautuspäivä on vasta toukokuun lopussa ja suurinosa kursseista päättyy jo maaliskuussa eli sit on vielä paremmin aikaa keskittyä täysillä kirjoittamiseen.  Edellisvuosista oon kuitenki oppinu sen, että tää kevät menee aina ihan hirveetä vauhtia, eli ei saa liikaa laskea sen varaan että “aikaahan on” :D


Tältä näyttää mun kurssivalinnat tänä keväänä.

Toinen ajankohtanen juttu näin viimeisenä keväänä on pohtia sitä, minne haluaa jatkaa maisteriopintoihin, vai haluaako pitää vähän breikkiä opiskelusta ja mennä töihin. Maisterihaut esimerkiksi Ruotsiin ja Suomeen on jo heti tammikuussa, muualla euroopassa pääosin maaliskuussa. Yllätyin vähän itekkin siitä miten aikasin pitää olla suunnitelmat selvillä ja omat hakukohteeni päätin muutamassa päivässä.  Kun hakee maisteriohjelmiin ennen valmistumista, sisäänpääsyyn vaikuttaa senhetkiset arvosanat ja joihinkin kouluihin vaaditaan motivaatiokirjettä tai muita täydentäviä dokumentteja/testituloksia.
Lemppari rantapromenadi alkaa olemaan taas lenkkikunnossa.

Ystävänpäivän superbrunssi.

Se asia on varma, että tälle keväälle riittää ohjelmaa, mutta oon myös ihan innoissani suunnitellut uusia kujeita juurikin kun on tullut ajankohtakeksi miettiä mitä seuraavaksi. En ookkaan ihan niin paljon ehtinyt Suomi -visiiteille nyt kun ehkä aiemmin, mut ollaan kehitelty kavereiden kanssa kaikkea kivaa viikonloppuohjelmaa täällä. Ja mahtavaa kun tää kevätaurinko antaa niin paljon ekstrapotkua!


Aurinkoista viikkoa!

-Tiara


tiistai 10. helmikuuta 2015

Back in business

Terve taas!

Talviloma on saatu päätökseen, sen tietää siitä kun paluu koulunpenkille on taas tehty ja Tallinnan Tallaajat jatkavat jälleen kirjoittamista! Otan kunnialla vastaan tehtävän kirjoittaa tämän vuoden ensimmäisen postauksen!


Uutta alkanutta vuotta ei jaksa aloittaa heti painavalla, "täyttä asiaa"- olevalla kirjoituksella, niin senpä takia aloitetaan jo alkanut kevät rennommin puhumalla, että millainen on TTU opiskelijan talviloma. Jos syksyllä painoit täysillä hommia ja saadut arvosanat ovat vähintäänkin tyydyttäviä, niin voi edessä olla jopa viisi tai kuusikin viikkoa pitkä loma, jonka aikana ehtisi lähteä jo pidemmällekin reissulle. Mikäli kokeet menivät hieman alakanttiin ja jäi vielä parantamisen varaa, niin don't you worry! Extra koepäiviä on ripoteltu pitkin tammikuuta. Talviloma TTU:ssa alkaa syyslukukauden viimeisen tentin jälkeen viimeistään 4-5 päivää ennen Joulua, kun taas puolestaan kevätlukukausi alkaa helmikuun alussa.

Minun syksyn viimeinen tentti oli juuri viimeisenä perjantaina ennen Joulua ja aineena mikäs muukaan kuin matikka. Kaikki vaivannäkö kuitenkin palkittiin, sillä matikka ja muutkin kurssit menivät läpi ja loma sai arvoisensa alun!





Joululomalla tuli käytyä Ruotsinlaivalla pariin otteeseen, sillä joululoma alkoi ja loppui risteilyyn. Ensin loman alussa käytiin tsekkailemassa Viking Gracen luksuskryysninki ja loma päättyi naapuriyhtiö Tallinkin puolella NRJ:n huikeaan Extravadance bileristeilyyn.








Йокерит! Eli siis Jokereita ehti myös käydä katsomassa lomalla

Pelkäksi bilettämiseksi loma ei kuitenkaan jäänyt, sillä monet opiskelijat tekevät myös satunnaisia työkeikkoja loman aikana, mikäli vain sellaisia on tarjolla. Minä omasta puolestani olin ensin myymässä viisi päivää ilotuliteraketteja ja pitihän tammikuussa käydä myös Viking Linella tekemässä muutama satunnainen työpäivä! 



Hermoja rentouttavaa patikoimista talvisissa maisemissa - Yksi loman kohokohdista

Nyt on kevätlukukausi saatu hienosti startattua ja toinen opintoviikko on jo kovaa käynnissä. Näin kolmannen vuoden opiskelijan näkövinkkelistä katsottuna tämä kevät on hieman erilainen kahteen aikaisempaan verrattuna, sillä normaalit kurssit kestävät vain kahdeksan viikkoa normaalin kuudentoista sijaan. Tämä jakso kurssien päättymisen jälkeen on tarkoitettu lopputyön eli thesiksen kirjoittamiseen ja sen valmisteluun. Vuonna 2015 viimeinen päivä lähettää valmis lopputyö on 27. toukokuuta.
Sitä päivää odotellessa, ei muuta kuin kaikille kovasti tsemppiä alkaneeseen kevääseen opintojen parissa! :)
-Tervitades Edi