tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pummilla Tallinnassa







 Tervist!

Tulin justiinsa eilen takaisin aurinkoiseen Tallinnaan ja voi että kun voi pieni tyttö tulla ilokseksi yhdestä jutusta. Nimittäin siitä että Linda Line aloitti taas liikennöinnin tossa viikko sitten! Tein ainakin kolmetoista kärrynpyörää kun kuulin tästä, nimittäin se on mun lempparipaatti ja se tarkoittaa myös että kevät on ihan oikeesti täällä (muutenhan sitä ei huomaisi). Niinkun on aiemminkin jo mainittu, kun tosta lahden yli ravaa edestakas useita kertoja kuussa alkaa se päiväristeily meininki nopeasti tökkimään. Linda Linellä on harvemmin hupimatkustajia, sillä kulkevat ihmiset haluavat istua hiljaa paikallaan, nukkua, näpyttää läppäriä ja päästä äkkiä perille. Täydellistä! Tästä lähtikin ajatus et voisin vertailla mun näkövinkkelistä näitä laivayhtiöitä tai niiden plussia ja miinuksia, jos siitä vaikka joku muukin hyötyisi. Tällä hetkellähän liikennöi siis 4 eri laivayhtiötä.



Tallinkilla on eniten lähtöjä ympärivuoden, matka kestää 2h ja laiva on lähes aina ajallaan. Aikataulut on hyvät ja laivoja lähtee useamman kerran päivässä. Laivaan saa auton kyytiin. Huononna puolena tässä on se, että matkat on usein tosi kalliita, välillä jopa 70e suunta, mutta Tallink clubin jäsenenä saa kerrytettyä bonuksia ja antsaittua edullisempia matkoja. Jäsenille annetaan myös usein joululahjaksi alekoodi jolla voi alkukevään seilata niin paljon kun sielu sietää hintaan 8e suunta. Toinen huonopuoli on ihan megapitkä laivaan nousutunneli Helsingin päässä, jossa eteneminen on hidasta (ja joskus jopa vaarallista) viinakärrien kanssa vaappuvien turistien takia.



Viikkari liikennöi myös ympärivuoden ja matkat on usein aika kohtuuhintasia (about 30e suunta).  Matka kestää myöskin 2,5h ja lähtöjä on yleensä muutama päivässä, aamu ja iltalähdöt. Tännekkin saa auton kyytiin ja viikkarilla on muuten Tallinnan laivoista paras aamiaisbuffa! Näilläkin on jäsenkorttihommeli jolla tulee alennusta matkahinnoista ja joulunaikaan saa lähes ilmasia miniristeilyjä.



Eckerö on uusin näistä yhiöistä ja sen kulkeminen oli aluks vähän takkuista, asiakkaat ei olleet kovin tyytyväisiä. Nyt niilläkin alkaa kuulemma olemaan homma paremmin hallussa, joten ihan hyvä vaihtoehto tämäkin! Matka kestää 2,5h ja laivaan saa auton. Isona pussana on edulliset hinnat, about 20e suunta.



No tää on nyt se! Pikkuruinen paatti jossa istutaan ku junassa, matka kestää 1,5h eikä tarvii mitään pitkiä putkia vaeltaa laivaan, senkun astuu vaan suoraan kyytiin.  Liikennöi vain keväällä ja syksyllä (noin huhtikuusta lokakuuhun), peruu tosin lähdöt jos merellä on yli 15m/s tuuli.  Ja joskus peruu ihan muutenkin. Tätä laivaa en suosittele valitsemaan jos on edellisenä iltana ollut viihteellä. Tai jos voi helposti pahoin merellä. Nimittäin ne aallot kyllä varmasti tuntuu. Useita lähtöjä päivittäin ja hinnat oli halvat (nyt ne oli ilmeisesti kallistunu aika paljon!?), mut sarjakortilla pääsee silti suht edullisesti seilaamaan. Tallinnan päässä Lindan terminaali näyttää joltain hylätyltä ghetolta ja se on vähän sivummalla, mut alkujärkytyksen jälkeen kyllä huomaa, että erittäin toimiva sekin on!


LindaLinen terminaali. Ja joo, tykkään kuvailla random ihmisten selkiä.. :D



Ja tottakai jos ei pätäkästä ole kiinni niin yksi vaihtoehto on lennähtää Tallinaan helikopterilla, Copterline, matka-aika on 18 minuttia, kyytiin mahtuu 8 kaveria ja hintaa parisensataa per henkilö :D 

Niin ja siis mitä tohon otsikkoon tulee; ikäväkyllä Tallinnaan on (lähes) mahotonta matkustaa pummilla, ( Pummilla Tallinaan) koska liput ja passit tsekataan kyllä tarkkaan aina. Mutta! Tallinnassahan on erittäin helppoa kulkea pummilla, koska julkinen liikenne on ilmasta meille täällä asuville niin harvemmin noita tarkastajia näkyy ;)

Että tämmösistä infoa tälläkertaa! Muutenpa kouluhommat on edistyny mukavaa tahtia, eniten päänvaivaa teettää lähes joka kurssiin sisältyvät ryhmätyöt ja presentaatiot ja kohtahan alkaa lopputentitkin lähestymään. Enää on vaan noin kuusi viikkoa koulua jäljellä, ihan älytöntä tahtia mennyt tää kakkosvuosi!

Palaillaan taas!


Terkuin, Tiara

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tallinnan ravintolavinkkejä

Heissan!

Päädyin kuitenkin nyt sitten kirjoittelemaan Tallinnan ravintolavinkeistä, nämä kun voivat monelle tulla keväisessä Tallinnassa tarpeeseen! :) 

Tallinnassahan on useita aivan mielettömiä ravintoloita ja onkin ravintolakaupunkina mielestäni paljon parempi kuin Helsinki. Siksi onkin sääli, että kun suomalaiset turistit tänne tulevat (noh yleensä viinanhakureissulle) niin he marssivat joko Amarilloon tai johonkin ravintolaan keskelle pääturistialueen tungosta. Tässä siis vinkkinä omia suosikkejani Tallinnan ravintoloista:

1. Rataskaevu 16
Kuva täältä
Rataskaevu 16 on tämän vuoden löytöjäni jonne astuimme kavereideni kanssa oikeastaan vahingossa sisään kuullessamme, että Von Krahli Aedissa (joka sijaitsee naapurissa) ei ollut tilaa. Todella loistava palvelu sekä mukavan kotoisa tunnelma hyvän ruuan lisäksi! 

2. F-Hoone
Kuva täältä
F-Hoone oli ehdottomasti yksi ensimmäisimpiä suosikeitani Tallinnassa. Mutkatonta ja edullista ruokaa Kalamajassa ja varsinkin illalla tehdashallin kaltaiseen tilaan rakennetusta ravintolasta löytyy mieletön tunnelma. 

3. Rucola
Kuva täältä
Uusin ravintolalöytöni Tallinnassa. Rucola on italialainen ravintola, joka tosin ei sijaitse keskustassa tai sen lähiympäristössä vaan lähempänä Tallinn University of Technologya. Täältä löydät kaupungin parhaat pizzat sekä kuulemma presidentti Ilveksen useasti lounastamasta!

4. Sfäär
Kuva täältä
Sfäär on ravintola joka voisi sisustuksensa puolesta löytyä Helsingin Punavuoresta. Ruoka on todella hyvää modernia pohjoismaista keittiötä ja vielä edukasta sekä pienenä bonuksena ravintolasta löytyy myös kauppa, jossa myydään skandinaavistyylisiä vaatteita. 

5. Von Krahli Aed
Kuva täältä
Täältä saat Tallinnan parasta juustokakkua jälkiruuaksi. Myös alku- ja pääruuat ovat hyviä, mutta jälkkärille kannattaa ehdottomasti muistaa jättää tilaa ;) 

6. Bocca
Kuva täältä
Bocca on yksi Tallinnan fine-dining ravintoloista ja omaa italialaisvaikutteisen keittiön. Ruoka on ollut hyvää, mutta hintataso fine-dining tyyliin on hieman korkeampi kuin muissa listallani olevissa ravintoloissa. Täällä ei opiskelijabudjetilla ole varaa syödä joka viikko (eikä kuukausikaan) :D

7. Hetk
Kuva täältä
Hetk on hyvä perusravintola! Täällä on hyvä käydä syömässä esimerkiksi lounasta tai krapulaburgeria aamupalaksi, mutta toimii loistavasti myös illallispaikkana.

Siinä siis suosikkini Tallinnan ravintoloista, toki paljon on vielä käymättä ja listalla olisi ehdottomasti ainakin Chedi, Neh ja Salt! Täältä voit käydä kurkkimassa myös 50 best restaurants in Estonia listaa - ja ai että mikä unelma olisi kun pääsisi käymään kaikissa! Pitää myös antaa pari linkkivinkki shoutoutia Spotted By Locals - Tallinn sivustolle sekä fellow suomalaisen opiskelijan Anninan blogiin! Annina on ainakin omasta mielestäni varsin kattavasti ehtinyt erikoisempiakin ravintoloita täällä Tallinnassa jo kiertää, joten lukaiskaapa ihmeessä sieltä lisää ravintolavinkkejä! :) 

Until next time,
Elina





keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Elämä kulkee ja aurinko paistaa



Moikka moi!



Kevät on tullut kaupunkiin ja aurinko paistaa. Jee tänään sain kuulla että mut on hyväksytty vaihtoon meidän yliopiston puolesta, pitäis nyt vaan lähettää sitten Athens University of Economics and Businessiin kaikki tarvittavat paperit. Syksyllä Kreikka ja lämpö sitten mahdollisesti odottaa. Tästä tulee jännää!



Eilen tuli myös käytyä 12 kilometrin lenkillä juoksukerhon kanssa, oli mukava juoksennella Piritan rannassa kun nyt kesäaikaan siirtymisen jälkeen on illallakin valoisaa.



Piritan ranta



Koulu on ollut tänä keväänä vaativaa niin kuin sen pitää ollakin. Perjantaina oli deadline Operations Managementin 10-12 sivun referaatille, jossa piti kertoa tuotantotalouden historiasta ja tulevaisuuden näkymistä. Kyseistä tehtävää kirjoitellessa oppi kaikenlaista, tuli aika hyvin käytyä kaikenlaisen teollisuuden ja tuotannon historia läpi jo varhaisilta ajoilta. Voin sanoa, että teki todella hyvää yleistiedolle ja samalla sai vähän esimakua millaista tulevan bachelor thesiksen eli lopputyön kirjoittaminen tulee olemaan.



Huomenna olisi sitten aamusta tiedossa Quantitative methodsin eli määrällisten menetelmien loppukoe. Matikka on ollut mulle aina vaikeaa, mutta toivon että pääsen jollain ilmeellä kokeen läpi!



Tänään illalla meidän Financen maikka pitää meille extraluennon Shimo baarissa, saa nähdä mitä luento pitää sisällään.. Piristävää että tällaisia tapahtumia järjestetään, ei taida kuulua ihan jokaisen luennoitsijan kurssiin. Alankin jo tässä vähitellen valmistautumaan luentoon :D





Lopuksi vielä keväinen näkymä kämpän ikkunasta